Heb je even tijd voor een mopje? “Twee medewerkers van een bedrijf zitten te zuchten en kreunen op het werk. Ze zouden zo graag een dagje verlof nemen, maar de baas heeft alle verlof opgeschort omdat er teveel werk is. Plots springt een van de twee op. ‘Ik weet een manier om enkele dagen verlof te krijgen!’ roept hij. ‘Hoe dan?’ vraagt de ander. De man kijkt snel rond – niets te zien van de baas. Hij klimt op zijn bureau, neemt enkele tegels uit het valse plafond en klimt erin. Dan slaat hij zijn benen over een metalen pijp, laat zich zakken en hangt zo met zijn hoofd naar beneden. Binnen enkele seconden staat de baas er. ‘Wat is dat hier allemaal?’. ‘Ik ben een lamp,’ zegt de man. ‘Ik denk dat jij een beetje overspannen bent. Maak dat je wegkomt, en dat is een bevel! Ik wil je hier minstens twee dagen niet zien!’ ‘Ja meneer de baas,’ antwoordt de man heel gedienstig. Hij springt naar beneden en verdwijnt door de deur. De tweede man staat op en loopt ook snel naar de deur. ‘Hela, waar ga jij naartoe?’ vraagt de baas. ‘Naar huis. Ik kan niet werken in het donker…’

We kunnen er eens om lachen, maar met personeel in dienst kom je soms wat tegen. Je kunt creatieve oplossingen bedenken, maar helaas zit je vast aan wetten en regeltjes die om de haverklap wijzigen. Zie jij door de bomen het bos nog? Met een externe partner die meer doet dan enkel de lonen berekenen zit je op alle personeelsvlakken goed.

Neem contact met ons op als je nog meer vragen hebt of kijk eens rond op de website. 

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.

© photo: Pexel.com