Na een match padellen vertelt mijn tegenspeler, ook een ondernemer, wat hem overkwam tijdens een sociale inspectie. Eén van zijn werkneemsters was 4 jaar geleden voltijds bij hem in de zaak begonnen, maar werkt nu deeltijds omdat ze het mama-schap meer wilde opnemen. De sociaal inspecteur, die grondig te werk ging, vond hiervan geen nieuwe overeenkomst deeltijdse arbeid terug, noch afwijkingsdocumenten i.v.m. een variabel uurrooster. Deze documenten dienen nochtans 5 jaar en 1 jaar bewaard te worden. Mijn collega ondernemer hoorde het natuurlijk in Keulen donderen. Verschrikkelijk!

Net als zoveel andere ondernemers was hij hiervan helemaal niet op de hoogte. Wie ziet trouwens de bomen nog door het bos met al die regeltjes en wetten? Het niet naleven van die regels en wetten kan je nochtans heel duur komen te staan. Hij had nl. een zware inbreuk ondergaan. Het koud zweet brak de arme man nog uit toen hij zijn verhaal deed. Deze onwetendheid had hem tussen de € 400 en € 8.000 kunnen kosten! Dat is even slikken als je weet hoe hard je werkt om je zaak draaiende te houden.

Ik vertelde hem over onze HR-Scan en hoe je die zelf kunt uitvoeren om alle risico’s te vermijden. Sindsdien heeft hij zijn zaakjes op orde en kan hij met een gerust hart wekelijks een partijtje gaan padellen.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden die wij dagelijks tegenkomen. Om die reden werd de HR-scan ontwikkelt. De HR-scan brengt precies in beeld hoe je personeelszaken ervoor staan en hoe je de addertjes onder het gras herkent.

Wil jij vanaf nu risicoloos ondernemen mét personeel, maar zonder stress en extra onverwachte personeelskosten, dan nodig ik je graag uit om met ons contact op te nemen. Onze experts staan je graag te woord en we helpen je om je personeelszaken in orde te maken. Je kunt hiervoor ook beroep doen op de KMO-portefeuille.

Mail ons info@solut-hr.be of gebruik het contactformulier.

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.